Skip to content

One wine. One mission.
To remove plastic from the world’s oceans.

Ivy Nordic AB tillsammans med Spivi Scandinavia Holding lanserar The Hidden Sea i Norden med det ambitiösa målet att plocka 1 miljard plastflaskor ur världens hav innan 2030.

För varje såld flaska och box tar The Hidden Sea upp och återvinner motsvarande 10 respektive 30 engångsplastflaskor, vilket gör det möjligt för kunder och konsumenter att ha en direkt positiv inverkan på den globala havshälsan.

Justin Moran, medgrundare av The Hidden Sea, säger: “Samarbetet med Spivi och IVY är ett massivt steg mot vårt mål att ta 1 miljard plastflaskor ur havet till 2030. Spivis stora distributionsnätverk, förmåga att spåra konsumenter, marknadsföra och aktivera produkter gör företaget till en kraftfull partner till The Hidden Sea. Det är en episk möjlighet att erbjuda ännu fler återförsäljare, operatörer och konsumenter chansen att göra mer socialt medvetna, meningsfulla val genom vårt varumärkeslöfte.”

Danny Nordberg, VD för Spivi Scandinavia Holding, säger: “The Hidden Sea ansluter sig till vår grupp eftersom det – liksom resten av våra varumärken – har förmågan att skapa en genuin kontakt med konsumenterna. Vi har en gemensam värdegrund med The Hidden Sea, inte minst hur vi utmanar hur saker görs för att nå framgång. Vi välkomnar The Hidden Sea till Spivi och IVY och är övertygade om att vi går mot rätt riktning genom att hjälpa världens hav att bli fria från plast”

The Hidden Sea arbetar med ReSea Project – en dansk organisation som har åtagit sig att ta bort havsavfallsplast och återvinna den, samtidigt som de förbättrar samhällen som är mest direkt påverkade av havsavfall. Det är för närvarande verksamma i Sydostasien, som är en stor mottagare av plastavfall från länder runt om i världen. Det bästa av allt är att hela processen går att följa genom ReSeas spårbara system. På så sätt kan kunderna själva se vilken faktisk skillnad deras köp bidrar till.

The Hidden Sea Rosé, bag-in-box, finns idag på Systembolaget i ca 100 butiker.

Produktinformation:
The Hidden Sea Rosé
Art.nr: 605108, alk 12%, 3000ml, 219 kr
IVY Nordic

Vinet är ett ljust, friskt och fruktigt med inslag av smultron, jordgubbar, granatäpple, persika och blodapelsin. Vinet kommer från södra Australiens Limestone Coast och är gjort på chardonnay, pinot gris, sauvignon blanc och grenache. Här har vi ett vin som passar perfekt inför alla sommarens festligheter. 

Limestone Coast Winery är en familjeägd producent med vinodlingar på några av den svala Limestone-kustens finaste marker. Vinmakaren Stephen Tierney är uppvuxen i samma område som druvorna i The Hidden Sea Rosé kommer ifrån. För 26 miljoner år sedan låg Limestone-kusten under havsytan och i en av vinodlingarna har en stor valfossil upptäckts. Det är därifrån The Hidden Sea har hämtat sitt namn och motivet på vinernas etiketter.

DRICK GOTT OCH GÖR SKILLNAD!